• GDPR

      • GDPR - osobní údaje

         

        Informace o ochraně osobních údajů

         

        Dne 25.5.2018 vstoupilo v účinnost nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které se týká ochrany osobních údajů fyzických osob v souvislosti s jejich zpracováváním.

         

        Toto nařízení nahrazuje dosavadní právní úpravu - zákon 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

         

        Sdělujeme zákonným zástupcům našich žáků, že naše škola zpracovává pouze takové osobní údaje, ke kterým je zmocněna ze zákona a tudíž je zákonný zástupce povinnen tyto údaje škole poskytnout a škola k jejich zpracování nepotřebuje souhlas zákonného zástupce.

         

        V ostatních případech, kdyby škola potřebovala zpracovávat osobní údaje žáků, vyžádá si od zákonného zástupce souhlas se zpracováním. Jedná se vždy o takové aktivity, které slouží k prezentaci školy na veřejnosti. V převážné míře jde o uveřejňování fotografií, videozáznamů a výrobků žáků nejen na webových stránkách školy a dále k přihlašování žáků na soutěže, výstavy a další akce pořádané školou nebo jinými organizacemi. Poskytnutý souhlas v tomto případě může zákonný zástupce kdykoliv odvolat.

         

        Všichni zaměstnanci školy byli poučeni o mlčenlivosti při nakládání s osobními údaji žáků školy, zákonných zástupců a dalších osob, k jejimž údajům se mohou v rámci náplně své práce dostat.

         

        Upozorňujeme zákonné zástupce, že v případě udělování plné moci jiné osobě je nutné, aby tato osoba podepsala souhlas se zpracováním svých osobních údajů. V případě, že nebude podepsán souhlas se zpracováním údajů, nebude škola plnou moc akceptovat.

         

        kontaktní údaje pověřence pro ochranu osobních údajů:

         

        Jméno a příjmení: ing. David Žák

         

        Telefon pověřence (služební): 725 654 319

         

        E-mail pověřence (služební): gdpr@jkaccounting.cz

         

        Datová schránka: mqhehgz

         

        Pověřenec byl jmenován na základě Smlouvy o poskytování služeb ve smyslu čl. 37, odst. 6 Nařízení s právnickou osobou, která disponuje týmem odborníků pro tuto činnost tak, aby bylo možno naplnit požadavky zejména stanovené čl.39 Nařízení.

         

        Kontaktní údaje správce

         

        Název organizace: Základní škola, Brno, Jasanová 2, příspěvková organizace

         

        Adresa organizace: Jasanová 647/2, 63700 Brno-Jundrov

         

        IČO : 44994290

         

        Datová schránka:k9hmjye

         

        Povinnost ustanovit pověřence plyne správci dle ustanovení čl. 37 odst. 1 písm. a) Nařízení o ochraně osobních údajů.

         

        Jakékoliv dotazy v dané věci posílejte na adresu reditel@zsjundrov.cz nebo pověřenci