• Aktuality

          • LVK Kouty - středa

            Dnes jsme ráno lyžovali a užívali si sluníčka. Odpoledne jsme vyrazili na Rysí stezku a rozhlednu . Večer jsme si vylosovali čísla k závodům a pobavili se programem druhého družstva. Nálada v posádce výborná a všichni pozdravují. :-)

          • LVK Kouty - úterý

            Tak dnes, už jsme viděli i sluníčko, nádherná lyžovačka skoro všichni už jezdí na vleku. První  a druhé družstvo se svezlo na  šestisedačce. Večer jsme si zazpívali a zahráli společenské  hry :-). Všichni v pohodě a zdraví 

          • LVK Kouty 1. st . pondělí

            Máme za sebou náročný , ale super den.

            po výborném obědě jsme se odpoledne rozdělili do družstev, večer jsme si zahráli hry a dověděli se něco o pravidlech hor. Dnes vyrážime lyžovat a těšíme se na sluníčko :-)

            Pozdravujeme všechny 

          • PF 2024

            Pohodové svátky vánoční a v novém roce 2024 jen to nejlepší 

            Přejí zaměstnanci a vedení ZŠ Jasanová 2, Brno

             

          • Vánoční zpívání

            Tak jak už bývá zvykem, tak i letos jsme se sešli v poslední den před Vánocemi ve vestibulu školy a zazpívali si společně koledy a popřáli si šťastný nový rok. Krásná tradice, která je už pro naši školu nezbytná a vždy se na ní těšíme. Krásné a pohodové Vánoce všem:-).

          • Úspěch našeho žáka v soutěži Mladý chemik

            V úterý 19.12. se uskutečnilo na Střední průmyslové škole chemické v Brně krajské kolo soutěže Mladý chemik, kam ze školního kola postoupil Zdeněk Koudelka z 9.A. Obstál ve velké konkurenci 222 soutěžících z jihomoravského kraje a umístil se na 6. místě. Postupuje tedy do regionálního kola, které se bude konat 8. 3. 2024 v laboratořích SPŠCH. Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.

          • Vánoční setkání a dobrý skutek

            Ve čtvrtek 7. prosince v odpoledních hodinách se ve škole sešli u výtvarného tvoření učitelé, děti a
            jejich rodiče, bývalí žáci i další hosté, aby společně podpořili dobrou věc. Společně v jednotlivých
            třídách vyráběli a zdobili papírové andílky, které si mohli rovněž zakoupit. Výtěžek, jehož výše se
            vyšplhala až na neuvěřitelných 25 773 korun, byl věnován klientům Hospice svaté Alžběty.


            Společné setkání se neslo v přátelském a neformálním duchu. Vedle výtvarného snažení si všichni
            mohli také popovídat o věcech, které je těší nebo které je trápí, mohli si pochutnat na cukroví a
            vánočním zákusku a zahřát se horkým čajem či dobrou kávou. Věříme, že se nám touto akcí podařilo
            přispět k příjemné adventní atmosféře a současně i vytvořit novou tradici pro vzájemná setkávání.

          • Slabikářová slavnost

            Včera (čtvrtek 2.11.2023) si naši prvňáci převzali své Slabikáře a stali se tak právoplatnými čtenáři. Toto proběhlo před zraky rodičů, prarodičů a předškoláků z MŠ Dubová. Přihlížející zhlédli vždy malé pásmo z toho co se která třída už naučila. Děkujeme všem, co se na této akci podíleli a našim malým čtenářům přejeme mnoho krásných chvil s knihou. 

          • ,,Země volá mayday" - pátek

            Dobrý den, probíhá poslední aktivita - klimatická konference. Všichni máme sbaleno a uklizeno a ihned po ukončení programu pro nás přijede autobus. Vzhledem k počasí jsme domluvili dřívější odjezd - 11:30. Předpokládaný návrat ke škole je kolem 12:30 (v závislosti na dopravní situaci)

          • ,,Země volá mayday" - čtvrtek

            . I přes očekávané zhoršené počasí jsme nakonec měli celý den solidně a tak jsme se drželi plánu - nejprve přišla na řadu terénní mise, při které žáci prozkoumali okolí a zkusili si mimo jiné resuscitaci, bungee running nebo sběr a určování rostlin (nezdokumentováno). Poté přišla na řadu výsadba stromů v přilehlém ubývajícím lese. 

          • Florbalový turnaj

            Dne 2. 11. proběhl florbalový turnaj pro žáky šestých a sedmých tříd. Školu ZŠ Jasanová reprezentovalo jedenáct vybraných žáků (Václav Brázda, Martin Brdička, Martin Gajdušek, Vilém Holán, Matyáš Jebas, Matěj Křesálek, Ondřej Meca, Matyáš Navrátil, Adam Přibyl, Dan Štěpánek a Jan Vyšinský). Turnaj se odehrával v hale Sport Point na Sportovní ulici.

            První zápas jsme hráli proti ZŠ Křenová, který jsme poměrně snadno vyhráli výsledkem 8:0. Po krátké pauze nás čekal druhý zápas proti silnějšímu soupeři. Družstvo ZŠ Horníkova bylo složeno z chlapců, kteří se florbalu věnují dlouho a pravidelně, možná i proto nás jasně porazili. Zápas skončil 7:0.

            Poté, kdy jsme jeden zápas vyhráli a druhý prohráli, jsme odešli zpět do školy s vědomím, že jsme v naší tabulce obsadili druhé místo a naší škole jsme neudělali ostudu. Těšíme se na další ročníky podobných turnajů a věříme, že příště vyhrajeme.

                                                                                                                                                            Mgr. Jan Daněk

  • © 2023 Základní škola, Brno, Jasanová 2, příspěvková organizace