• Aktuality

          • Mise Podmitrov 6.B 3

            Dobrý den, mise skončila, planeta zachráněna, vyrážíme do Rožné na vlak. Předpokládaný příjezd ke škole je cca 15:30

          • Mise Podmitrov 6.B 2

            Zdravíme z Podmitrova. Posilam pár momentek ze včerejšího odpoledniho programu a táboráku. Po něm pak proběhla noční hra, kterou z technických důvodu zdokumentovánu nemáme 🙂 dnešní dopoledne pak proběhla terénní mise, kde žáci ve skupinkách chodili po okolí základny a podle mapy hledali stanoviště se zákeřnými ukoly. Na fotkách stanoviště s bungeerunningem a opileckymi brýlemi. Počasí i přes původně nepříznivou předpověď stále drží

          • Mise Podmitrov 6.B

            Dobrý den, včera po příchodu, obědě a seznámení se základnou proběhla požární mise, po setmění a večeři pak herní večer.

            Dnes ráno výběh s rozcvickou a po vydatné snídani sportovní dopoledne následované výukovým blokem s tématem botanika.

            Po obědě a poledním klidu pak bude následovat seznámení se základními problemy naší planety a poté připravíme dřevo pro večerní táborák spojeny s noční misi.

            Všichni zdravíme

          • Den barev

            V pátek 21.10. se konal Den Barev. Každá třída si losovala barvy. Poznáte jaké?

          • Škola v přírodě Podmitrov 3

            Ahoj všem, dnešní den byl ve znamení celodenniho výletu do okolí. Děti navštívily ekofarmu, formou společných aktivit se seznámily jak funguje potravni řetězec, jak vypadá ekosystem les a louka. Vyrobily si přáníčka a lodicky z přírodnin, které pak pouštěly po Bobrůvce. Včera odpoledne jsme osidlovali krajinu a proběhlo praktické cviceni na téma houby. Všichni zdraví a jsou v pořádku.😊

          • Škola v přírodě Podmitrov 2

            Zdravíme z Podmitrova. Všichni jsou v pořádku. Máme zatím štěstí na slunečné počasí, tak snad ještě vydrží. Včera deti absolvovaly par her ve vytvořených druzstvech, nanosily dřevo na dnešní výrobu palacinek na ohni, stloukaji si máslo a vyrábějí dřevěné korálky.

          • Pasování na čtenáře

            Ve čtvrtek 6.10. byli naši prvňáčci před  jundrovskou Knihovnou pasováni na čtenáře.Děkujeme všem, kteří se na této zdařilé akci podíleli. 

          • Mobilní planetárium

            V pátek 7.10. navštívilo naši školu Mobilní planetárium. Žáci měli možnost se zajímavou formou dozvědět něco nového o vesmíru a životu okolo nás. 

          • Testování tělesné zdatnosti

            Naše škola se účastní šetření České školní inspekce, jehož součástí je celostátní testování tělesné zdatnosti žáků.

            Toto šetření bude realizováno v období od 01. 10. 2022 do 30. 11. 2022, kdy budou testováni žáci 3. a 7. ročníků základních, 2. ročníků středních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

          • Už tam budem? - vítězný tým

            V pondělí 10. října 2022 se tým žáků druhého stupně naší školy, ve složení Ema Myšková, Martin Chvátal, František Pořízek, Vít Krátký a Damir Gataullin, zúčastnil natáčení televizní soutěže Už tam budem? ve Vida science centru. Děti čekal náročný den plný vědomostních, dovednostních a sportovních úkolů a to vše pod dohledem televizních kamer. O ceny jsme soutěžili proti týmu jiné brněnské základní školy.Fandit našim žákům můžete v pátek 18.11. od 14:40 na „Déčku“ České televize. Repríza pořadu bude v neděli 20.11.Všem členům týmu gratulujeme k výhře a děkujeme za reprezentování naší školy.

            Mgr. Martina Horváthová

          • Evropský den jazyků

            Již od roku 2001 se vždy 26. září slaví Evropský den jazyků. Rada Evropské komise věnuje tento den podpoře vzdělávání cizích jazyků. 

            Ku příležitosti tohoto dne proběhl v úterý 27.září na 2.stupni projektový den, kde jsme se věnovali právě cizím jazykům. 

            Šestý a sedmý ročník zpracovával plakáty v angličtině, úředním jazyce Anglie, Skotska, Irska a Gibraltaru. Osmý a devátý ročník tvořil plakáty v němčině, tedy úředním jazyce Rakouska, Německa, Lucemburska a Lichtenštejnska. 

            Plakát obsahoval základní informace, tradiční pokrmy, slavné osobnosti a významné památky. 

            Závěrem si třídy v ročníku vzájemně prezentovaly plakáty a úspěšnější třída (po hodnocení učiteli cizích jazyků) získala sladkou odměnu. 

            Mgr. Karel Kozel

  • © 2023 Základní škola, Brno, Jasanová 2, příspěvková organizace